Giftig Forhold

Hva er et giftig forhold og hvordan kan du gjenkjenne det

Et giftig forhold er et forhold som er ugunstig for deg eller andre. Grunnlaget for ethvert forhold er oftest etablert ved gjensidig beundring og respekt, men kan med tiden bli bemerkelsesverdig usunn. Det er den giftige atmosfæren som skiller et bare dårlig forhold fra et giftig forhold. Giftige forhold kan forhindre de involverte i å leve et produktivt og sunt liv.

Giftige forhold kan skyldes to polære motsatt personlighetstyper. Toksisiteten skyldes uforenligheten til personene som er involvert i forholdet. I noen tilfeller er toksisiteten forårsaket av manglende evne til å kommunisere og etablere sunne grenser, samtaler og kommunikasjon.

Ingen ansvar

Hvis en mild påminnelse til partneren din om å ta opp de våte håndklær slutter i en kamp bokstavelig hver gang – ja , det er et rødt flagg

Du føler deg drenert

Hvis forholdet ditt føles som om det suger energien ut av deg, er det et tegn på toksisitet.

Kritikk

Ideelt sett vil du finne en partner som gjør deg til en bedre versjon av deg selv, ikke sant? Noen som støtter, oppfordrer og utfordrer deg, kan noen ganger være forvirret for noen som virkelig kritiserer deg. Hvis partneren din konsekvent spør om du virkelig trenger det ekstra stykket pizza, og når du nekter, blir han defensive og sier at han bare prøver å hjelpe, er dette ikke hjelp, dette er kontroll.

Din partner husker aldri timeplanen din

Ingen forventer at kjæresten din til enhver tid vil holde rede på ditt oppholdssted (faktisk, er det en helt annen type giftig oppførsel), men de bør huske de viktige tingene som skjer i livet ditt – og være støttende. Hvis partneren din ber deg om å hjelpe dem med å flytte samme dag som du forbereder på avhandlingen din, er han blind og forstår ikke hvordan hans handlinger påvirker andre mennesker.

En manglende evne til å forlate forholdet eller et ønske om å reparere forholdet

Hva om du vil reparere et giftig forhold? I så fall har du noen beslutninger å gjøre. Er du villig til å bukke for negativiteten i forholdet? Er du villig til å tåle bekymringer, stress og problemer som kan oppsluke forholdet?

Det er viktig å spørre deg selv: «Hva får jeg fra dette forholdet?», «Hvordan kan jeg få tilbake eller returnere forholdet til helse, lykke og helhet?» Hva er du villig til å ofre, hvis en person i forholdet ikke er villig til å søke helse?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *